CSEMETEÜLTETÉS HOMORÓDALMÁSON@12.11.2016

plakat_ultetes2Csemeteültetés Homoródalmáson!
Jelentkezz még ma:
http://zoldszekely.ro/…/ud/450/csemeteultetes-homorodalmason

A Zöld SzékelyFöld Egyesület Homoródalmás önkormányzatával és az Eco Assist civil szervezettel karöltve november 12-én, szombaton bekapcsolódik abba az országos csemeteültetési akcióba, amelynek kitűzött célja, hogy 7-8 év alatt mintegy 300 hektár hasznosítatlan területet változtasson erdővé 50.000 önkéntes bevonásával.

Az eseményt a 2015-ben Háromszéken elkezdett civil mozgalom folytatásának is szánják, akkor 480 civil, erdészek segítségével, mintegy 10.000 csemetét ültetett el. Az eseményt a Fiatal Erdélyi Vállalkozók Egyesületének- YEAT szervezésében szerveződött.

Az idén első alkalommal szervezik meg az országos csemeteültetési akciót Hargita megyében 8 másik megye mellett. Homoródalmás határába, a Gálhegy nevű hely festői környezetébe várják azokat a civileket, akik egy kellemes szombati napot jó társaságban és hasznosan szeretnének eltölteni. A nap programjai között szerepel: csemeteültetés erdész szakemberek segítségével, erdei iskola sátor nemcsak kicsiknek. Az esemény különlegessége, hogy egy leromlott területet új technológiák alkalmazásával próbálunk újraéleszteni, és a természet körforgásába újra bekapcsolni.Az esemény reggel 9 órakor kezdődik. Regisztráljon mihamarabb, hogy segítsen az utazás költséghatékony megszervezésében, a szabad helyek elosztásában. Az esemény országos partnere a Környezetvédelmi Minisztérium.
Az eseményt a 2015-ben Háromszéken elkezdett civil mozgalom folytatásának is szánjuk. akkor 480 civil, erdészek segítségével, mintegy 10.000 csemetét ültetett el. Az eseményt a Fiatal Erdélyi Vállalkozók Egyesületének szervezésében rendezték.
A csemeteültetési akció során a szervezők biztosítják az eszközöket, a csemetéket és meleg ételt, otthonról csak a jókedvet kell hozni.  Az esemény létrejöttét segíti továbbá a Homoródalmás Közbirtokosság, illetve a LIECO csemetekert Ausztria.

A YEAT partnere az idei Homoródalmási csemeteültetés akciónak, ezért kérünk mindenkit, hogy vegyen részt ezen a nagyszerű programon!

Jelöld be november 12-t a naptáradban, és gyere, ültess egy csemetét szombaton! Hozd el barátaidat, tegyetek együtt környezetetekért – jövőnkért!

A résztvevők az alábbi ŰRLAP segítségével jelentkezhetnek be a programra.

 

partnerek_almas