Ne csak vágjunk, ültessünk is!@14.11.2015


Azt, hogy mekkora munka két hektár legelő facsemetével való beültetése, csak az tudja, aki részt vett benne. A bölöni határban, a zúgai borvíz szomszédságában, a Lovaskút árkánál található rossz, legelőnek is gyenge területet szombat délelőtt mintegy ötszáz önkéntes segítségével ültették be. Az EcoAssist Egyesület Jó példát ültetünk nevet viselő országos programját Háromszéken a Fiatal Vállalkozók Egyesülete irányította. Mozgósításuknak köszönhető, hogy nemcsak a helyiek, azaz a bölöniek, sepsiszentgyörgyiek és barótiak kapcsolódtak be az erdősítésbe, hanem Nagyszebenből, Brassóból, Feketehalomból és Bukarestből is érkeztek segítő szándékúak, és az ügy mellé állt a tűzoltóság, csendőrség, a katasztrófavédelem és a megyei hegyimentő szolgálat is. Fáradságuknak köszönhetően hétezer lucfenyő-, kétezer berkenye-, ötszáz-ötszáz bükk- és hegyijuhar-csemete került a földbe. Bár kora reggel a fát sem lehetett látni a ködtől, nemhogy az erdőt, amire a több százas társaság kivonult a tetőre, javultak a viszonyok.

– Ha számokban akarnék beszélni, azt mondhatnám, hogy nem száz, hanem kétszáz százalékos siker a mai faültetési akció – mondta Czine Zsolt. A szervező Fiatal Erdélyi Vállalkozók Egyesületének vezetője dragon city generator no human verification szerint 261-en regisztráltak, de körülbelül kétszer%q1.20ennyien, mintegy ötszázan jelentek meg a helyszínen. Az idén alakult vállalkozói szövetség a bukaresti EcoAssist Egyesülettel, illetve helyi szinten, a szállítást, a szerszámokat és az ebédet biztosító Lármafa és ASIMCOV egyesületekkel társult. A Jó tetteket ültetünk projekt részeként létrejött akcióban a szervezők teljes transzparenciával dolgoztak, még arra is ügyeltek, hogy egyesületük számlájára egyetlen lejt se utaljanak át.

Czine Zsolt azt nyilatkozta, neki és free musically likes without downloading apps fiatal társaiak személyes okuk is van arra, hogy hasonló tevékenységeket szervezzenek.

–  Szép dolog, az hogy az ember a vállalkozásából megteremti az anyagiakat a mindennapi élethez, de nekem van két kicsi fiam, és azt szeretném, hogy ne fényképről ismerjék majd a fákat, hanem 30-40 év múlva, saját gyerekeikkel itt sétálhassanak az erdőben – fogalmazott a fiatalember.

(http://www.hirmondo.ro/web/index.php/riport/72298-Tzezer-ltettek.html, http://www.3szek.ro/load/cikk/86246/ne_csak_vagjunk_ultessunk_is_erdeink )

 

%0