„Plantăm fapte bune în România”@14.11.2015


14 noiembrie,  500 de voluntari din județele  Covasna și Brașov vor planta 10.000 de puieți- 7000 molizi, 2000 scoruși, 500 fagi și 500 paltini- în localitatea Belin, pe un teren de 2 hectare pus la dispoziție de autoritatea locală. Potrivit organizatorilor, scopul împăduririi  îl reprezintă  revitalizarea solului neproductiv dându-i, totodată, şi un rol de protecţie forestieră a localităţii de intemperii.

Acţiunea din 14 noiembrie  este inițiată de Asociația EcoAssist din București, alături de 5 organizații non-guvernamentale de protecția mediului din România,  și are drept Partener Instituțional Principal Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor .  ROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari și asistență de specialitate pe toate plantațiile pe care voluntarii se vor implica.

Plantăm fapte bune…la Belin este a doua acțiune de împădurire realizată în județul Covasna, după cea din luna aprilie 2013 când  6.000 de puieţi de gorun, frasin, tei, paltin, ligustrum, măr şi păr care au fost plantaţi în comuna Vâlcele, în zona denumită Poiana Grebului, de cei aproape 500 de voluntari care au luat parte la respectiva activitate.

Despre „Plantăm fapte bune în România”

Din 2011 şi până în prezent, 12.528 voluntari au plantat  și îngrijit cr generator online 258.200 copăcei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive în următoarele judeţe: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş.

A fost lansată Harta tăierilor de păduri – aplicația online și pentru android – prin care oricine poate raporta  o tăiere de pădure  din țară.

În 2013,  inițiativa a primit  Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor  i s-au acordat șase distincții din partea comunității.

Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Împreună Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”. (http://www.mesageruldecovasna.ro/stiri/plantam-fapte-bunela-belin-sambata/)

/>